Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Umetniška Instalacijska Zasnova

Kasane no Irome - Piling up Colors

Umetniška Instalacijska Zasnova Namestitvena zasnova japonskega plesa. Japonci so že od nekdaj kopičili barve, da bi izražali svete stvari. Tudi zlaganje papirja s kvadratnimi silhuetami je bilo uporabljeno kot stvar, ki predstavlja sveto globino. Nakamura Kazunobu je zasnoval prostor, ki spreminja atmosfero s spreminjanjem v različne barve s tako kvadratnim "nabiranjem" kot motivom. Plošče, ki letijo v zračnem središču na plesalcih, pokrivajo nebo nad odrskim prostorom in prikazujejo videz svetlobe, ki prehaja skozi prostor, ki ga ni mogoče videti brez plošč.

Prenova Hotela

Renovated Fisherman's House

Prenova Hotela Hotel SIXX se nahaja v vasi Houhai v zalivu Haitang v Sanyi. Kitajsko južno morje je pred hotelom oddaljeno 10 metrov, Houhai pa je znan kot raj surferja na Kitajskem. Arhitekt je prvotno stavbo s tremi nadstropji, ki je dolga leta služila lokalni ribiški družini, v letoviščni hotel za surfanje z okrepitvijo stare strukture in prenovo prostora v notranjosti.

Raztegljiva Miza

Lido

Raztegljiva Miza Lido se zloži v majhno pravokotno škatlo. V zloženi obliki služi kot škatla za shranjevanje manjših predmetov. Če dvignejo stranske plošče, sklepne noge štrlijo iz škatle in Lido se spremeni v čajno mizo ali majhno mizo. Prav tako se, če stranske plošče popolnoma odvijejo na obeh straneh, spremeni v veliko mizo, pri čemer ima zgornja plošča širino 75 Cm. Ta miza se lahko uporablja kot jedilna miza, zlasti v Koreji in na Japonskem, kjer je sedenje na tleh, medtem ko je jedilnica običajna kultura.

Vikend Rezidenca

Cliff House

Vikend Rezidenca To je ribiška koča s pogledom na gore, na bregu reke Heaven (v japonščini „Tenkawa“). Iz armiranega betona je oblika preprosta cev, dolga šest metrov. Cestni konec cevi je protiutež in zasidran globoko v tleh, tako da se vodoravno razteza od brega in visi nad vodo. Zasnova je preprosta, notranjost je prostorna, obrežna obloga pa odprta v nebo, gore in reko. Zgrajena pod nivojem ceste je vidna samo streha kabine, s ceste, tako da konstrukcija ne blokira pogleda.

Darilno Embalažo Za Torte

Marais

Darilno Embalažo Za Torte Darilno embalažo za torte (finančnik). Na sliki je prikazana škatla velikosti 15 pogač (dve oktavi). Običajno darilne škatle vse torte preprosto lepo razporedijo. Vendar pa so njihove škatle posamično zavitih tort. Zmanjšali so stroške, če so se osredotočili na samo en dizajn, in z uporabo vseh šestih površin so lahko poustvarili vsako vrsto tipkovnice. S to zasnovo lahko ustvarijo poljubno velikost tipkovnice, od majhnih tipkovnic, do popolnih klavirjev z 88 ključi in celo večjih. Na primer, za eno oktavo od 13 tipk uporabljajo 8 tort. In velik klavir z 88 ključi bi bil darilna škatla s 52 tortami.

Oblikovalni intervju dneva

Intervjuji s svetovno znanimi oblikovalci.

Preberite najnovejše intervjuje in pogovore o oblikovanju, ustvarjalnosti in inovativnosti med oblikovalskim novinarjem in svetovno znanimi oblikovalci, umetniki in arhitekti. Oglejte si najnovejše oblikovalske projekte in nagrajene modele znanih oblikovalcev, umetnikov, arhitektov in inovatorjev. Odkrijte nova spoznanja o ustvarjalnosti, inovacijah, umetnosti, oblikovanju in arhitekturi. Spoznajte procese oblikovanja odličnih oblikovalcev.