Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Umetniška Dela

Arabic Calligraphy

Umetniška Dela To so primeri sodobne arabske kaligrafske umetnosti, ki jo izvaja omanski umetnik dr. Salman Alhajri, docent za umetnost in oblikovanje na univerzi Sultan Qaboos. Pojasnjuje estetske značilnosti arabske kaligrafije kot edinstvene ikone islamske umetnosti. Salman je svojo ročno prakso v ročni arabski kaligrafiji uveljavil kot glavno tematiko leta 2006. Leta 2008 je začel uporabljati digitalne in grafične tehnologije, tj. Grafično programsko opremo (na osnovi vektorja) in arabsko pisavo, npr. "Kelk", od takrat pa je Alhajri razvil hi edinstven slog v tem umetniškem toku.

Ime Projekta : Arabic Calligraphy , Ime oblikovalcev : Salman Alhajri, Naročnik ime : Sultan Qaboos University, Rozna Muscat Gallery, Fatma's Gallery, Muscat, Ghalya’s Musem of Modern Art, Dubai Community Theatre and Arts Centre (DUCTAC) .

Arabic Calligraphy  Umetniška Dela

Ta odlična zasnova je dobitnica bronaste nagrade za arhitekturo, gradbeništvo in konstrukcijo. Zagotovo bi morali videti bronasti nagrajeni oblikovalski portfelj oblikovalcev, da boste odkrili še mnoga nova, inovativna, izvirna in kreativna arhitekturna, gradbena in strukturna oblikovalska dela.