Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Zasnova Arhitekture Doma

Bienville

Zasnova Arhitekture Doma Logistika te delovne družine je zahtevala, da so bili daljši čas doma v zaprtih prostorih, kar je poleg dela in šole postalo moteče za njihovo dobro počutje. Tako kot številne družine so začeli razmišljati o tem, ali je potrebna selitev v predmestje, izmenjava bližine mestnih ugodnosti za večje dvorišče za povečanje dostopa na prostem. Namesto da bi se oddaljili daleč, so se odločili, da bodo na majhnem mestnem parceli zgradili novo hišo, ki bi ponovno preučila omejitve bivanja v zaprtih prostorih. Organizacijski princip projekta je bil ustvariti čim več zunanjega dostopa do komunalnih območij.

Poročna Kapela

Cloud of Luster

Poročna Kapela Oblak sijaja je poročna kapela, ki se nahaja v dvorani poročne slovesnosti v mestu Himeji na Japonskem. Zasnova poskuša moderni duh poročne slovesnosti prevesti v fizični prostor. Kapela je vsa bela, oblika oblaka je skoraj v celoti zavita v ukrivljeno steklo, ki jo odpira v okoliški vrt in vodni bazen. Stebri so pritrjeni v hiperboličnem kapitalu, kot glave, ki jih gladko povezujejo z minimalističnim stropom. Cerkev kapele na strani bazena je hiperbolična krivulja, ki omogoča, da se celotna struktura zdi, kot da lebdi po vodi in poudarja njeno lahkotnost.

Točilna Lekarna

The Cutting Edge

Točilna Lekarna Rezalni rob je lekarna, ki se nanaša na sosednjo splošno bolnišnico Daiichi v mestu Himeji na Japonskem. V tej lekarni naročnik nima neposrednega dostopa do izdelkov, kot je v trgovini na drobno; raje bo njegova zdravila na dvorišču pripravil farmacevt po predložitvi zdravniškega recepta. Ta nova zgradba je bila zasnovana za spodbujanje podobe bolnišnice z uvedbo visokotehnološke ostre slike v skladu z napredno medicinsko tehnologijo. Rezultat je beli minimalističen, a popolnoma funkcionalen prostor.

Vodilna Trgovina

WADA Sports

Vodilna Trgovina Za praznovanje 30. obletnice se WADA Sports preseli v novo zgrajeno sedež in vodilno trgovino. Notranjost trgovine ima velikansko eliptično kovinsko strukturo, ki podpira stavbo. Pod eliptično strukturo so loparski izdelki poravnani v posebej zasnovanem nosilcu. Loparji so razporejeni serijsko in jih je enostavno vzeti eno za drugo. Zgoraj se eliptična oblika uporablja kot prikaz različnih dragocenih vintage in modernih loparjev, zbranih po vsej državi in spreminja notranjost trgovine v muzej loparjev.

Pisarna

The Duplicated Edge

Pisarna Podvojeni rob je zasnova za Toshinovo satelitsko pripravljalno šolo v Kawanishiju na Japonskem. Šola je želela nov sprejemni, posvetovalni in konferenčni prostor v ozki sobi 110 m 2 z nizkim stropom. Ta zasnova predlaga odprt prostor, ki ga zaznamuje oster trikotni sprejem in števec informacij, ki prostor deli na funkcionalne entitete. Pult je pokrit s kovinsko pločevino, ki se postopoma vzpenja. Ta kombinacija je podvojena z ogledali v dvoriščni steni in odsevnimi aluminijastimi ploščami na stropu, ki prostor razširijo v širše dimenzije.

Razstavna Soba

Origami Ark

Razstavna Soba Origami Ark ali Sun Show usnjeni paviljon je razstavni salon za proizvodnjo usnja Sansho v Himeji na Japonskem. Izziv je bil ustvariti prostor, ki bi lahko prikazal več kot 3000 izdelkov na zelo omejenem območju, in omogočil stranki, da ob obisku razstavnega prostora razume ogromno raznolikost izdelkov. Origami Ark uporablja 83 majhnih enot velikosti 1,5x1,5x2 m3, ki se med seboj nepravilno kombinirajo, da ustvarijo tridimenzionalni labirint in obiskovalcu nudijo izkušnjo, podobno raziskovanju telovadnice v džungli.