Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Lekarna

The Cutting Edge

Lekarna Rezalni rob je lekarna, ki se nanaša na sosednjo splošno bolnišnico Daiichi v mestu Himeji na Japonskem. V tej lekarni naročnik nima neposrednega dostopa do izdelkov, kot je v trgovini na drobno; raje bo njegova zdravila na dvorišču pripravil farmacevt po predložitvi zdravniškega recepta. Ta nova zgradba je bila zasnovana za spodbujanje podobe bolnišnice z uvedbo visokotehnološke ostre slike v skladu z napredno medicinsko tehnologijo. Rezultat je beli minimalističen, a popolnoma funkcionalen prostor.

Kitajska Restavracija

Pekin Kaku

Kitajska Restavracija Nova prenova restavracije Pekin-kaku ponuja stilsko na novo interpretacijo, kakšna bi lahko bila restavracija v stilu Pekinga, zavrača tradicionalno bogato okrasno zasnovo v korist bolj poenostavljene arhitektonike. Na stropu je rdeča Aurora, ustvarjena s pomočjo 80 metrov dolgih vrvic zavese, medtem ko so stene obdelane s tradicionalnimi temnimi šangajskimi opekami. Kulturni elementi iz tisočletne kitajske dediščine, vključno z bojevniki iz terakote, rdečim zajcem in kitajsko keramiko, so bili poudarjeni v minimalističnem prikazu, ki zagotavlja kontrastni pristop k dekorativnim elementom.

Japonska Restavracija

Moritomi

Japonska Restavracija Selitev Moritomi, restavracije, ki ponuja japonsko kuhinjo, poleg svetovne dediščine grad Himeji, raziskuje razmerja med materialnostjo, obliko in tradicionalno arhitekturno interpretacijo. Novi prostor poskuša reproducirati vzorec utrdb grajskega kamna v različnih materialih, vključno z grobim in poliranim kamnom, jeklom, prevlečenim s črnim oksidom, in preprogami tatami. Pod, narejen iz drobnih gramoz, prevlečenih s smolo, predstavlja grajski jarek. Dve barvi, bela in črna, tečeta kot voda od zunaj in prečkata lesena, okrašena z rešetkami vhodna vrata, v sprejemno dvorano.

Družinska Rezidenca

Sleeve House

Družinska Rezidenca Ta resnično edinstven dom je zasnoval priznani arhitekt in učenjak Adam Dayem in je pred kratkim osvojil drugo mesto na tekmovanju American-Architects US Building of the Year. Dom s 3 kosi / 2,5 kopeli je nameščen na odprtih, valjanih travnikih, v okolju, ki nudi zasebnost, pa tudi dramatičen pogled na dolino in gore. Tako enigmatična kot praktična je konstrukcija zasnovana shematično kot dva prekrivajoča se rokava. Travnata fasada iz ogljikovega lesa daje hiši hrapavo, preoblikovano teksturo, sodobno reinterpretacijo starih skedenj v dolini Hudson.

Likovni Prostor

Surely

Likovni Prostor To je umetnost, priložnostna in maloprodaja, ki se združujejo v enem prostoru. Ker je tovarna stranskih tovarn oblačil kljuka v deželi, ki jo upravlja država. Celotna zgradba ohrani pikčasto teksturo stene, saj plastna tekstura prostora ustvarja drugačen kontrast z zunanjostjo, ustvarja tudi vesoljsko izkušnjo. Zapustil je preveč trdo dekoracijo, za prikaz je uporabil nekaj mehkega okrasja, ki je ustvaril sproščujoč občutek. Kontrast med ustvarjanjem in zgodnjo fazo je bolj prilagodljiv za trajnostni razvoj vesolja v prihodnosti.

Prodajni Center

Shuimolanting

Prodajni Center Kitajski slog tega primera prevzame na trgu temno kavni rdeči mleten kamen in slepo naravno osvetlitev talnega okna, ki tvori kontrast med svetlobo in senco, virtualnim in resničnim. Navidezne in aluminijaste lesene rešetke, bakreni koščki umetnega lotosa v vodnem okolju in kitajska umetniška struktura za namestitev v počivališču so točka "dvorane s orhideji s črnilom"; Ovitek. Zlasti uporaba novih materialov proti črnim kozam navadnim poudari izredno, a tudi domiselno zmanjša stroške površine.