Oblikovalna revija
Oblikovalna revija
Atrij

Sberbank Headquarters

Atrij Švicarski arhitekturni urad Evolution Design je v sodelovanju z ruskim arhitekturnim studiem T + T architects na novem sedežu podjetja Sberbank v Moskvi zasnoval prostoren večnamenski atrij. Dnevna svetloba je preplavila atrij, v katerem so raznoliki prostori za coworking in kavni bar, pri čemer je osrednja točka notranjega dvorišča suspendirana dvorana v obliki diamanta. Zrcalni odsevi, zastekljena notranja fasada in uporaba rastlin dodajo občutek prostornosti in kontinuitete.

Pisarniško Oblikovanje

Puls

Pisarniško Oblikovanje Nemško inženirsko podjetje Puls se je preselilo v nove prostore in to priložnost izkoristilo za vizualizacijo in spodbujanje nove kulture sodelovanja znotraj podjetja. Nova zasnova pisarne poganja kulturne spremembe, ekipe pa poročajo o znatnem povečanju notranje komunikacije, zlasti med raziskovalnimi in razvojnimi in drugimi oddelki. Podjetje je zaznalo tudi porast spontanih neformalnih srečanj, za katere je znano, da so eden ključnih kazalcev uspešnosti pri raziskavah in razvojnih inovacijah.

Stanovanjska Zgradba

Flexhouse

Stanovanjska Zgradba Flexhouse je enodružinski dom na Zürichskem jezeru v Švici. Zgrajena na zahtevni trikotni parceli zemlje, stisnjeni med železniško progo in lokalno dovozno cesto, je Flexhouse rezultat premagovanja številnih arhitekturnih izzivov: omejevalnih mejnih razdalj in obsega stavbe, trikotne oblike parcele, omejitev v zvezi z lokalno različico. Nastala zgradba s svojimi širokimi steklenimi stenami in beli fasadi v obliki traku je tako lahka in mobilna po videzu, da spominja na futuristično plovilo, ki je priplulo iz jezera in se našlo v naravnem kraju za pristanek.

6280.ch Coworking Pesto

Novex Coworking

6280.ch Coworking Pesto 6280.ch coworking center je med gorami in jezeri v slikoviti osrednji Švici odgovor na naraščajoče potrebe po prilagodljivih in dostopnih delovnih prostorih na podeželskih območjih Švice. Lokalnim svobodnjakom in malim podjetjem ponuja sodoben delovni prostor z notranjostjo, ki črpa navdih iz okolice mest in se počasti s svojo industrijsko preteklostjo, obenem pa trdno sprejema naravo delovne dobe 21. stoletja.

Pisarniško Oblikovanje

Sberbank

Pisarniško Oblikovanje Kompleksnost tega projekta je bila v zelo omejenem časovnem obdobju oblikovati okretno delovno mesto ogromne velikosti in ohraniti fizične in čustvene potrebe uporabnikov pisarn vedno v središču zasnove. Z novim dizajnom pisarne je Sberbank postavila prve korake v smeri posodobitve koncepta njihovega delovnega mesta. Nova zasnova pisarne omogoča osebju, da opravljajo svoje naloge v najprimernejšem delovnem okolju in vzpostavlja povsem novo arhitekturno identiteto za vodilno finančno institucijo v Rusiji in Vzhodni Evropi.

Pisarna

HB Reavis London

Pisarna Sedež podjetja HB Reavis UK, zasnovan po IWBI-jevem standardu za gradbeništvo, je usmerjen v promocijo projektnega dela, ki spodbuja razčlenitev oddelkov silosov in omogoča delo v različnih skupinah enostavnejše in dostopnejše. V skladu z WELL Building Standardom je zasnova delovnega mesta namenjena tudi reševanju zdravstvenih vprašanj, povezanih s sodobnimi pisarnami, kot so pomanjkanje mobilnosti, slaba razsvetljava, slaba kakovost zraka, omejena izbira hrane in stres.